Ливърпул триумфира с Карабао къп

Ливърпул триумфира с Карабао къп

Ливърпул победи Челси с 1:0 след продължения и за десети път спечели Купата на лигата на Англия “Карабао къп”. Ливърпул надделя на финала след продължения, 0:0 в редовното време.

Капитанът Върджил ван Дайк бе героят за успеха на Ливърпул, като отбеляза единствения гол две минути преди края на продълженията срещу Челси.

Ливърпул игра на практика с втория си отбор заради отсъствието на много от титулярите заради контузии, но и така успя да надхитри Челси и да вземе трофея.

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино отново бе разочарован, след като загуби и третия си финал като треньор в Англия.

Двубоят на “Уембли” предложи много емоции на зрителите, като и двата отбора създадоха много голови ситуации, но в редовното време така и не падна попадение.

Първата ситуация се откри пред Ливърпул, но Луис Диас направи пропуск.

Малко по-късно и Челси имаше положение за гол, но резервният страж Келъхър спаси удар на Коул Палмър.

Челси стигна до попадение в 32-а минута чрез Рахийм Стърлинг, но реферът отсъди засада за паса преди това на Коул Палмър към Николас Джаксън.

Ливърпул можеше да измъкне победата още в редовното време, след като в 60-а минута ван Дайк с глава прати топката в мрежата. Бурната радост в червено се оказа напразна, след като ситуацията бе прегледана с ВАР и голът отменен заради засада на Уатаро Ендо. Японецът не игра с топката, но съдията прецени, че влияе на играта, тъй като с тялото си парира играча на Челси Колуил.

Челси имаше по-добрите ситуации в оставащите минути до края на редовното време, като в 69-а минута Дисаси не успя да се разпише отблизо, а малко по късно и Конър Галахър отклони топката в десния страничен стълб. В 85-а минута отново Конър Галахър пропусна сам срещу вратаря Келъхър.

В продълженията нямаше сериозни ситуации и дузпите бяха близо, но в 118-а минута ван Дайк се извиси и с глава вкара топката в мрежата след центриране от корнер на Цимикас и донесе трофея на Ливърпул.

снимка: Facebook


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор