Лудогорец - Черно море 3:1 в мач от efbet Лига

Лудогорец - Черно море 3:1 в мач от efbet Лига

Лудогорец спечели с 3:1 голямото дерби на кръга срещу досегашния едноличен лидер Черно море. Дербито в Разград оправда очакванията и на "Хювефарма Арена" се изигра един от най-динамичните мачове от началото на шампионата.

Гостите от Варна, които бяха подкрепяни от огромен брой свои привърженици, поведоха рано в резултата чрез новото си попълнение Дани Мартин. До паузата Лудогорец отговори подобаващо на смелия футбол, практикуван от "моряците", и стигна до три безответни попадения. Над всички беше Руан Круз, реализирал две от тях. Бразилският стрелец пък асистира при гола за 3:1 на капитана Якуб Пиотровски.

Лудогорец - Черно море 3:1 (Развой на срещата по минути)

Страхотен двубой в Разград

Черно море имаше всички необходими предпоставки да постигне позитивен резултат, но в понеделнишкия следобед срещна съпротивата на главния съдия Волен Чинков. Опасенията на варненци се оправдаха и реферът тенденциозно водеше срещата към триумф за домакините. Кулминацията настъпи малко след началото на втората част, когато реферът не отсъди 100-процентова дузпа за нарушение на Падт срещу Калкан. Не получи и помощ от ВАР, където беше Георги Кабаков...

Снимка 654136

Източник: startphoto.bg

Така интригата в българския шампионат се завързва. Лудогорец, Черно море и ЦСКА имат еднакъв точков актив - 45, като последните два тима се изправят един срещу друг на "Тича" през следващата седмица.

Двубоят беше от изключително значение и за двата отбора, но само един от тях се радваше на необходимата фенска подкрепа. Привържениците на "моряците" бяха пропътували разстоянието до Разград, за да подпомогнат максимално лидера във временното класиране. Не такава беше ситуацията при симпатизантите на "орлите", които бяха в обичайния си камерен състав.

Дербито можеше да бъде белязано с попадение още в шестата минута. Аслак фон Витри напредна по фланга и отправи прострелен пас, успореден на голлинията. Връхлитащият Рик Джонатан сякаш не прецени оптималното си боравене с топката и нещото като негов удар премина встрани от вратата. Не трябва да се омаловажава намесата и на съпровождащия го централен защитник на Черно море.

Снимка 654125

Източник: startphoto.bg

Макар и хегемон през последните години, Лудогорец бе поставен на колене от бойкия тим на гостите в осмата минута. Виктор Попов направи едно от поредните си включвания в атака, което приключи с центриране към наказателното поле на "орлите". Там неочаквана грешка сътвори Аслак фон Витри, който се размина с кълбото, поднасяйки го на тепсия за включващия се от фланга Дани Мартин. Испанецът демонстрира огромна класа и без допълнителна подготовка реализира в мрежата на Падт.

Не бе изминал и четвърт час, а публиката на "Хювефарма Арена" стана свидетел на втори гол. Този път той бе в полза на домакините, които съумяха да възстановят паритета в 12-ата минута. Бърнард Текпетей отправи центриране на първа греда към Руан Круз. Бразилският стрелец спечели позиция спрямо подхлъзналия се Росен Стефанов и отблизо разстреля Иван Дюлгеров за 1:1.

Неточностите в защитата на Лудогорец продължиха и в 15-ата минута неразбирателство между Сонко Сундберг и Падт без малко не доведе до второ попадение за гостите. В крайна сметка, нидерландският вратар съумя да коригира създалото се напрежение с решително изчистване в последния възможен миг.

След интензивното начало, двата тима решиха да заложат на позиционен футбол. Разкривайки силните си офанзивни страни съвсем рано, в средата на полувремето Лудогорец и Черно море стартираха едно своеобразно тактическо надлъгване. Това лекичко намали и броя на интересните положения пред вратарите.

Снимка 654137

Източник: startphoto.bg

Любопитен момент беляза мача в 30-ата минута. Пабло Гарсия влезе в спор за топката и падайки се удари в главния съдия Волен Чинков. Макар и да изглеждаше безобиден, този неволен контакт разкървави устата на испанеца и се наложи да получи медицинска помощ. Агитката на Черно море не прости "провинението" на рефера, заспивайки го с цветущи обиди.

Иван Дюлгеров внимаваше в 35-ата минута, когато Фон Витри реши да шутира от средна дистанция. Ударът му беше отклонен технично от Пиотровски, но това не подмами фатално националния страж.

Черно море искаше да се надиграва с "орлите", но това носеше и своите рискове. "Моряците" паднаха в жертва на смелия си футбол, допускайки обрат в 36-ата минута. Рик Джонатан и Руан Круз сътвориха бърза комбинация, която изкара №7 на стрелкова позиция. Въпросният чукна елегантно над Иван Дюлгеров и кълбото летеше към опразнената врата. В този миг, сякаш от нищото, притича Исмаил Иса и изчисти малко пред голлинията. За негово съжаление обаче на точното място се оказа Руан, който довърши започнатото с гол за 2:1.

Допуснатото попадение не беше единственият проблем за лагера на Черно море. При него тежка контузия получи Цветомир Панов, който се сблъска много лошо с колегата си Иван Дюлгеров. Това наложи неговата принудителна смяна, а на терена се появи новото попълнение Андреяс Калкан.

Селекцията на Георги Дерменджиев продължи да бъде повече от клинична в завършващата фаза. Нова атака дари "зелените" с трети гол, който този път беше дело на Якуб Пиотровски. Руан Круз влезе в ролята на асистент, след като в 43-ата много умело продължи с подаване за връхлитащия капитан на Лудогорец, който с плътен изстрел покачи до 3:1.

Футболистите на Черно море наобиколиха съдията Волен Чинков в 44-ата минута. Тогава те поискаха дузпа в своя полза, а претенциите бяха за игра с ръка на Якуб Пиотровски, който бе част от изградената стена при пряк свободен удар. Арбитърът не уважи броженията на "моряците" и даде знак играта да продължи.

На полувремето лудогорци осъществиха смяна и в игра се появи новото попълнение Ивайло Чочев. Той замени Педро Нареси.

Снимка 654117

Източник: startphoto.bg

Второто полувреме стартира с огромна съдийска грешка. Притесненията в щаба на Черно море се оправдаха и реферът Волен Чинков поряза жестоко "моряците" в 47-ата минута. Тогава Фон Витри сътвори почти идентична грешка като тази, която спомогна за гола на Дани Мартин. Този път обаче неточността му изведе Андреяс Калкан сам срещу Серджио Падт. Румънецът беше грубо фаулиран от вратаря, но това незнайно защо не се оказа достатъчно за съдията да отсъди очевадна дузпа.

Снимка 654143

Селекцията на Илиан Илиев изобщо не се бе предала, а упорито търсеше втория си гол в мача. Такъв беше близо до реализиране в 51-ата минута. Панайотов и Иса направиха красива комбинация, а тя изведе на стрелкова позиция румънеца Калкан. Този път нападателят получи възможност да шутира, но за негово съжаление единствено в страничната греда на лудогорци.

Лудогорец дебнеше опонента си, за да го съкруши с ново попадение. Така се стигна до 70-ата минута, когато Рик Джонатан се пребори за позиция в наказателното поле, но изстрелът му премина малко над напречната греда.

Снимка 654115

Източник: startphoto.bg

Малко след появата си на терена, Тодор Неделев можеше да отбележи във вратата на Черно море. Националът изпълни своя специалитет - пряк свободен удар, който обаче бе избит по фантастичен начин от Иван Дюлгеров. 

До края Черно море не спря да търси още един гол на своя актив, ала Калкан и Пашеко демонстрираха неточност при завършващите си удари. Атанас Илиев пък пропиля най-чисото положение в самия край, стреляйки опасно близо до страничната греда на Падт.

Снимка 654126

Източник: startphoto.bg

В следващия кръг тежките мачове за Черно море продължават с домакинство на ЦСКА. Лудогорец има наглед лека визита на Берое.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор