Славия издигна Касабов за президент на БФС

Славия издигна Касабов за президент на БФС

Славия издигна кандидатурата на Михаил Касабов за президент на БФС на предстоящия Конгрес на 15 март, съобщиха от клуба.

В Славия считат, че Касабов е консенсусна фигура.Касабов в момента е изпълняващ функциите президент след оставката на Борислав Михайлов, подадена през декември 2023-а година. 

Михаил Касабов, който през другия месец навършва 69 години, има огромен опит като администратор и управленец, работи в БФС от 1979 година.

“Бъдещият президент на БФС не трябва да е човек, който ламти за власт, а трябва да е слуга на клубовете. Ако работи здраво за подобряване на условията, неговият авторитет ще бъде безспорен. Защо се спряхме на него? Много години е във футбола, не е изцапан, неопетнен е. Кой може да каже нещо лошо за него? Някои от вас не си спомнят, но 1997, 1998, 1999 – бяха години, в които едвам свързвахме двата края.

Благодарение на неговите контакти в Германия бяха организирани няколко мача между България и Бундестима, като само от един получихме 1 милион от ТВ-права.

Много помощ сме видели от Германския футболен съюз и дано тя да се увеличава”, заяви президентът на Славия Венцеслав Стефанов на пресконференция днес.

“Няколко човека се обединихме около неговата кандидатура. Не заради нещо друго, а защото Касабов иска да усети реална подкрепа на повече хора.

Ние това искаме – хората, които ще оглавят българския футбол, да активират върха на държавата. Който чука, да чука на отворена врата. Михаил Касабов не е агресивен човек, а е консенсусна фигура.

Не виждам друг кандидат, който да може да се справи с проблемите, по-добре от него”, каза още Стефанов.

До момента кандидатури за президент са издигнали Димитър Бербатов, Георги Градев и синът на легендата на Левски Александър Манолов – Манол Иванов. Срокът за подаване на кандидатури е до края на февруари.

снимка:PFC Slavia


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор