Славия - Берое 3:0 в мач от efbet Лига

Славия - Берое 3:0 в мач от efbet Лига

Славия победи Берое с 3:0 у дома в мач от 21-вия кръг на efbet Лига. "Белите" бяха по-добрият отбор през целия двубой и заслужено се поздравиха с 3-те точки.

През първата част Тони Тасев на два пъти попадна в прегръдките на своите съотборници, успявайки да се разпише в 7-ата и 37-ата минута на мача, като втория му гол беше от дузпа. Аванасът на "белите" можеше и да е по-голям след първите 45 минути, ако Галин Иванов не беше изпортил дузпа в средата на първото полувреме.

Снимка 653783

Източник: startphoto.bg

През второто полувреме доминацията на Славия продължи и Иван Минчев нацели гредата в 66-ата минута, а крайното 3:0 оформи Владимир Николов 7 минути преди края.

С успеха Славия събра 24 точки и заема 11-то място, плътно зад Берое, който е с 25 пункта и се намира на 10-а позиция.

В следващия кръг "белите" гостуват на ФК ЦСКА 1948, а отборът от Стара Загора ще приеме настоящия шампион Лудогорец.

Славия - Берое 3:0 (Развой на срещата по минути)

Интересен двубой на стадион "Александър Шаламанов"

Новата звезда на Берое - Себастиян Вия, изработи добро положение за гостите още в 4-та минута и топката достигна до Вини Трибуле в наказателното поле. Голмайсторът на старозагорци пое топката с гръб към вратата, обърна се и нанесе удар, но покрай гредата.

Славия реагира веднага на това положение и успя да открие резултата след само 7 минути игра. Денислав Александров открадна топката в полето на Берое, проби по десния фланг и центрира към Тони Тасев, който със страхотен плонж заби кълбото в мрежата на заралии.

В 18-а минута Ертан Томбак се строполи в наказателното поле след контакт с Енцо Еспиноза, търсейки дузпа. Владимир Вълков първоначално остана безмълвен, но беше привикан от колегите си във ВАР, за да прегледа повторение на ситуацията и отсъди дузпа за Славия.

Снимка 653784

Източник: startphoto.bg

С изпълнението на наказателния удар се нагърби Галин Иванов. Капитанът на Славия стреля ниско по земя в левия ъгъл, но нацели гредата.

В 35-а минута "белите" получиха втора дузпа от Владимир Вълков. Тони Тасев получи великолепен пас от Иван Минчев, навлезе в наказателното поле на Берое и беше съборен Ачинели.

Снимка 653781

Източник: startphoto.bg

С изпълнението на дузпата този път се зае Тони Тасев и с шут в центъра на вратата не остави шансове на Ачинели и направи резултата 2:0.

Берое достигна до едно от най-добрите си положения в 62-ра минута, когато Вия проби по крилото и центрира в наказателното поле. Футболистите на Славия изчистиха, но на границата на наказателното поле дебнеше Карлос Алгара, който нанесе хубав удар, но още по-хубаво беше спасяването на Светослав Вуцов.

В 66-ата минута Славия пропусна окончателно да убие интригата в мача, след като мощна тупалка на Иван Минчев се отби от сглобката на вратата на Ачинели.

Снимка 653779

Източник: startphoto.bg

Тони Тасев можеше да оформи своя хеттрик четвърт час преди края. Той завъртя топката по прекрасен начин от пряк свободен удар, но този път Ачинели внимаваше.

Снимка 653780

Източник: startphoto.bg

Класическият резултат беше оформен в 83-ата минута на двубоя. Попадението беше изработено от две от резервите на Загорчич. Кристиян Стоянов изведе Владимир Николов на добра позиция, Ачинели излезе непредвидливо и беше прехвърлен технично от Николов.


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор