След Уелтън и потоп

След Уелтън и потоп

Сравнително спокойният зимен период за Левски приключи с изключително тежък удар по клуба. На прага на пролетния полусезон, столичният гранд се раздели с най-голямата си звезда - бразилецът Уелтън. За две години в клуба, "Чимбиня" се превърна в може би топ легионерът, обличал "синята" фланелка. Футболен артист, който с действията си на терена се превърна в душата на Левски. Финтовете, головете и асистенциите му пък спомогнаха за някои от паметните мигове в най-новата история на столичани.

Неговото трансфериране в Гамба (Осака) оставя сериозна пробойна в тима на Николай Костов, който ще се бори да постига място в Топ 6 с доста оскъден кадрови потенциал.

Ето колко пари ще получи Левски за Уелтън

Уелтън се нареди на второ място след Георги Иванов при изходящите сделки от "Герена"

Раздялата с Уелтън може да се погледне от няколко аспекта. Започваме с положителния такъв. В касата на "сините" ще влезнат рекордни постъпления. Статистиката сочи, че Уелтън Фелипе Парагуа ще бъде вторият най-скъп изходящ трансфер в историята на Левски след Георги Иванов - Гонзо. И това е хубаво! Пари ще има, около 6 милиона лева, въпросът е как ще бъдат изразходени те. Топката е в полето на Наско Сираков и ръководството на клуба, което трябва да действа със замах и погаси една огромна част от задълженията към НАП. Нека не забравяме, че добри суми се получиха и за разделите с Роналдо, Дарлан и донякъде Петрис.

Всичко това може да осигури голямо спокойствие за клуба и да положи едни добри условия за неговото развитие за бъдеще. Може обаче да се случи и обратното, при недалновидна политика, нещата да отидат към разпад, подобен на този от ерата "Батков" след пробива в Европа.

Oт Левски с любов: Уелтън, благодарим ти за емоцията!

"Сините" със специален клип за бразилеца

Освен феновете, най-тъжен със сигурност ще бъде и Николай Костов. Специалистът сляпо се уповаваше на Уелтън и въртеше цялата игра на отбора около бразилеца. Сега футболната му експертиза трябва да измисли как Левски да бъде достатъчно конкурентоспособен дори и с такава огромна липса в офанзивен план. Поне вече ще има вечното оправдание, когато играта на отбора не върви. Пак е нещо...

Но тъгата за едни е радост за други. Настъпи големият миг за Марин Петков. Дори след над 100 официални мача, нападателят е смятан за юноша бледен, който постепенно се интегрира към играта на мъжкия тим. Време е да се сложи край на подобни врели-некипели. №88 дълго мечтаеше за тази роля и сега я получава - да бъде лидер на Левски. В последната контрола срещу ФК Рига загатна, че може да бъде тази тъй важна фигура. Изглежда готов, както спортно-технически, така и психически. Въпрос е само да придобие нужното постоянство, за да се превърне в играча, на когото може да се разчита. Първият му голям тест ще бъде срещу Пирин в Благоевград.

Докато Фабио Лима се аклиматизира, много ще се очаква и от Джавад Ел Джемили. След напускането на Уелтън, мароканецът се превръща в най-техничния и взривоопасен футболист на клуба. Личи си, че когато е напълно здрав, в отделни моменти може и да прави разликата.

Сериозно отслабен и поставен на кръстопът, Левски очаква подновяването на шампионата. Втора половина на първенството, която така или иначе не се очакваше с много оптимизъм. Предстои да се разбере дали през нея ще се гради, или всичко ще се разруши изоснови.

Трудно обаче феновете на "Герена" ще забравят своя футболен артист...

Изненада: Уелтън се включи в днешната тренировка на Левски

В заниманието днес участие не взе Асен Чандъров


Прочети оригиналната новина
Bet365

Bet365

5.0
Оферта Нова Сметка до 100лв Оферта Нова Сметка до 100лв

 

Bet365

Bet365

5.0
70% Бонус за Евро Мачове 70% Бонус за Евро Мачове

 

Bet365

Bet365

5.0
50% Бонус за Тенис 50% Бонус за Тенис

 

Bet365

Bet365

5.0
Възвръщане на залог Възвръщане на залог

 

Bet365

Bet365

5.0
Безплатен залог за първи голмайстор Безплатен залог за първи голмайстор